Aanmelden
Direct contact: info@koylufood.com

Veel gestelde vragen

faqimage

Wat zijn de openingstijden van Koylu Food?

Maandag 11:00 – 18:00 uur
Dinsdag 11:00 – 18:00 uur
Woensdag 11:00 – 18:00 uur
Donderdag 11:00 – 18:00 uur
Vrijdag 11:00 – 19:00 uur
Zaterdag 11:00 – 18:00 uur

Ik wil een offerte aanvragen, hoe doe ik dit?

Klik hier om uw offerte aan te vragen

Ik wil telefonisch contact, hoe doe ik dit?

U kunt ons bereiken op +31 (0) 40 – 248 19 79

Wat is het adres van Koylu Food?

Onze vestigingsadres is Grobbendonkstraat 3
5628 RE Eindhoven 

Wat is Halal?

Moslims mogen alleen voedsel eten dat halal is. Soera De Koe 172-173 zegt hierover:

O gij die gelooft, eet van de goede dingen, waarmede Wij u hebben voorzien en dank God, indien gij Hem alleen aanbidt. Hij heeft u slechts het gestorvene, het bloed, het varkensvlees en datgene, waarover een andere naam, dan die van God is uitgeroepen, verboden. Maar hij, die gedwongen is en dit niet wenst en geen overtreder is, op hem rust geen zonde. Want God is Vergevensgezind, Genadevol.

Halalvlees dient uitgebloed vlees te zijn van een beperkt aantal toegestane dieren, die volgens de islamitische voorschriften geslacht worden (dhabiha). Vlees van carnivoren en van dieren die spontaan gestorven zijn, evenals het expliciet in de Koran vermelde varkensvlees, zijn enkel toegestaan als er niets anders voorhanden is om in leven te blijven. Paardenvlees is niet verboden, maar het slachten van paarden is onder moslims niet gebruikelijk. Dieren die nog zogende jongen hebben evenals de zogende jongen zelf mogen niet geslacht worden. Het doden van een dier is enkel toegestaan voor consumptie of om het uit zijn lijden te verlossen indien het ziek of gewond is.

Alles wat uit de zee komt is volgens de meeste madhhabs zonder meer halal, het hoeft niet op een speciale wijze gedood te worden. De madhhabs kennen kleine verschillen, bijvoorbeeld over de vraag of garnalen en muildieren toegestaan zijn voor consumptie, met name de hanafitische madhhab kent beperkingen op wat uit de zee gegeten mag worden.

Insecten zijn zonder meer haram evenals stoffen gewonnen uit insecten zoals bijvoorbeeld karmijnrood (E120) dat wordt gewonnen uit de cochenilleluis.

Alle andere soorten voedsel (groenten, vruchten en dranken, met uitzondering van alcoholische dranken en verdovende middelen) zijn zonder bijzondere bewerkingen toegestaan voor consumptie. Enkele groepen moslims interpreteren het koranverbod op het drinken van wijn (khamr) letterlijk en kennen dus geen verbod op het drinken van andere alcoholische dranken.

Contactgegevens

Koylu Food Grobbendonkstraat 3 5628 RE Eindhoven Tel +31 (0) 40 - 248 19 79 Mail info@koylufood.com

Actueel